ford 1500 : Shibaura  -- Other Tractor Brands Discussion Forum and Review ford 1500 : Shibaura -- Other Tractor Brands Discussion Forum

  parts   |   manuals   |   discussion   |   photos   |   podcast   |   reviews   |   specs   |   dealers   |   classifieds   |   contact   |   faq   |   myProfile   |   home          Login Now | Sign Up


FAQ:   What is a tractor?

Forum Index
New As Posted | Active Subjects



www.emerichsales.com - New & Used Equipment
          View Tractors For Sale!


www.partsbynet.com - Lawn and Garden Equipment Parts


Bernardsville Landscape Lighting
Click to Post a New Message!

Discussion Boards > Active Subjects > Messages as Posted > Shibaura Forum

Page [ 1 ] |
Reply | Pop Up Window Reply | Add PhotoAdd Photo
 01-03-2013, 16:08 Post: 185836
BOSSMAN59



Join Date: Jan 2013
Location: North Carolina
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 7

4
Filter by User
 ford 1500

I just installed a FEL on my 1500. I plumbed the hydraulics tthrough the small high pressure line, and now the rear hydraulics dont work. they worked prior.






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-03-2013, 21:46 Post: 185842
lsheaffer



View my Photos

View my Photos  Pics
Join Date: Jun 1999
Location: Northern Illinois
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 1000

5
Filter by User
 ford 1500

Where did you run the OUT from the control valve?






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-03-2013, 22:04 Post: 185843
BOSSMAN59



Join Date: Jan 2013
Location: North Carolina
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 7

4
Filter by User
 ford 1500

I plumbed the in intake port from the pump side( front )and the out port going back to transmission ( rear ).






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-03-2013, 22:32 Post: 185847
lsheaffer



View my Photos

View my Photos  Pics
Join Date: Jun 1999
Location: Northern Illinois
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 1000

5
Filter by User
 ford 1500

Clarification: You cut line. Connected pump side to IN & OUT to back half of line. You have an open center valve without power beyond.






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-04-2013, 00:02 Post: 185848
BOSSMAN59



Join Date: Jan 2013
Location: North Carolina
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 7

4
Filter by User
 ford 1500

not sure of what you mean by that. the way I connected the FEL was the same was it was connected on a previous tractor.






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-04-2013, 21:29 Post: 185863
lsheaffer



View my Photos

View my Photos  Pics
Join Date: Jun 1999
Location: Northern Illinois
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 1000

5
Filter by User
 ford 1500

Okay. You connected it to the hydraulic manifold block that came on the tractor? I happen to have a 1500 operator's manual. It doesn't really explain it well, but it looks like when you hook up a remote valve you need to turn the screw between the IN & OUT so it is pointing at 5 & 11 o'clock. If you disconnect the loader be sure to turn it to the other position.






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-04-2013, 21:36 Post: 185864
lsheaffer



View my Photos

View my Photos  Pics
Join Date: Jun 1999
Location: Northern Illinois
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 1000

5
Filter by User
 ford 1500

Oops. Disregard my previous post. I grabbed the 1510 book instead of the 1500 book. Did you fasten the IN hose to the auxiliary service port on the right side of the lift housing cover? Where is the OUT fastened?






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-05-2013, 00:33 Post: 185868
BOSSMAN59



Join Date: Jan 2013
Location: North Carolina
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 7

4
Filter by User
 ford 1500

I posted previously how I connected the FEL. you must have missed it. I cut the high pressure line. then connected the in line of the FEL to the front piece comming from the pump, then connected the out line to the piece of pipe going to the rear of the tractor.






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

 01-05-2013, 08:49 Post: 185869
lsheaffer



View my Photos

View my Photos  Pics
Join Date: Jun 1999
Location: Northern Illinois
TractorPoint Premium Member -- 5 Tractors = Very Frequent Poster
Posts: 1000

5
Filter by User
 ford 1500

That was what I was trying to clarify in my second post. That you had cut the line & connected the OUT to the back half of the cut line. Your post said "the out port going back to transmission ( rear )." I didn't know if it was being dumped directly in the transmission. I've worked with a lot of people with hydraulic problems & it can be hard to determine if we are both on the same page. Did the loader come off of a Ford 1500? It sounds like it is plumbed correct. Did some one close the 3 point lock valve under the seat?






Reply to PostReply | Quote Post Reply to PostQuote Reply | Add PhotoAdd Photo




Bookmarks: Digg It | Del.icio.us | Technorati | Furl | Stumble This

Reply | Pop Up Window Reply | Add PhotoAdd Photo


Page [ 1 ] |

Discussion Boards > Active Subjects > Messages as Posted > Shibaura Forum

Thread 185836 Filter by Poster:
BOSSMAN59 4 | lsheaffer 5 |




Most Viewed

+ Ford 1910 w/Shibaura Engine
+ New Holland Connection with Shibaura
+ Shibaura SD1840 Decal Translations
+ HELP finding Shibaura tractor Parts
+ SHIBAURA STIGER SD2243 MANUAL
+ engine for ford 1510
+ Starter not engaging flywheel
+ Shibaura SL1743
+ Shibaura Manual
+ D28F 7308 New Holland loader mounts

Most Discussion

+ D28F 7308 New Holland loader m
+ New Holland Connection with Sh
+ Shibaura SD1840 Decal Translat
+ Shibaura SD1500B Water Pump
+ Shibaura Manual
+ engine for ford 1510
+ Ford 1900 (By Shibaura) 4 Whee
+ SHIBAURA STIGER SD2243 MANUAL
+ White smoke out breather hose
+ shibaura SD2643

Newest Topics

+ Shibaura D 23
+ SD2203 Shibuara
+ SD2203 Shibuara
+ Radiator hoses
+ 3 point hitch linkage
+ Shibaura LEK750
+ Shibaura hyd filter location
+ SL1603 Lift operation decal translations
+ 3 point hydraulics
+ Another question













Turbochargers for Tractors and Industrial Machines
Cab Glass for Tractors and Industrial Machines

Alternators for Tractors and Industrial Machines
Radiators for Tractors and Industrial Machines

Driveline Components for Tractors and Industrial Machines
Starter Motors for Tractors and Industrial Machines